Eelko is Senior Developer in het team (squad) Majestic bij Adwise en was als eerste Adwise-medewerker in dienst, elf jaar geleden. Hij neemt je graag mee tijdens een werkweek. Lees van dag tot dag waar hij mee bezig is geweest: van een bedrijfsbezoek tot aan het succesvol afronden van de tweewekelijkse sprint.

Maandag

Sprint refinement & bedrijfsbezoek

Deze maandag begint de tweede week van onze sprint. Wel kijken we in de sprint refinement alvast vooruit: de komende sprint wordt daar ingeschat zodat we het goed kunnen voorbereiden. De backlog items schat ik samen met een andere developer, wij werken nauw samen.

's Middags ga ik met ons projectteam op bedrijfsbezoek bij een nieuwe klant, een internationale deurenfabrikant. We worden rondgeleid door de fabriekshallen en zien hoe het eindproduct ontstaat. Dit helpt om gevoel te krijgen bij het product, voor ons is het prettig om verder te kijken dan alleen de website. Het helpt mij om de klant beter te begrijpen en uiteindelijk een betere website te kunnen maken.

Dinsdag

Technische optimalisatie & verder werken aan de sprint planning

We beginnen de dag met een standup met ons squad. Voor mij is het dan belangrijk om te weten welke zaken er spelen bij onze klanten en product owners, en of ik daar een bijdrage aan kan leveren. Daarna werk ik samen met een collega aan de technische optimalisatie van een landingspagina. Metadata toevoegen, bestanden comprimeren om de pagina sneller te maken, en overige optimalisatietips zodat de pagina wordt verbeterd.

In de middag werk ik geconcentreerd verder aan een aantal items die op mijn sprint planning staan.

Woensdag

Wireframen & mindmappen

De eerste helft van de dag bestaat uit een wireframesessie met het projectteam en de klant. Deze klant doet in de import en export van organic foods, weer heel wat anders. Deze sessie doen we al vroeg in het project, zodat wij kunnen nadenken over de technische impact van de wensen van het projectteam. Er komt ook een koppeling met Navision, dus wij denken ook alvast mee over welke data waar vandaan moet komen.

Na de dagelijkse gezamenlijke lunch werk ik de sessie van vanochtend uit in een mindmap en neem met collega's door of we niks zijn vergeten. Daarna werk ik aan het voorbereiden van een livegang van twee websites morgen.

Donderdag

Pagina's verbeteren & livegang

Vandaag werk ik aan de nieuwe website van de deurenfabrikant, waar we maandag op bedrijfsbezoek waren. Specifiek werken we aan de detailpagina van een deur. Deze pagina wordt verder verbeterd aan de hand van wensen vanuit het projectteam. Ook hebben we voor dit project de bestaande database doorgenomen omdat deze wordt uitgebreid vanwege meertaligheid van de website.

Vanmiddag de livegang van twee websites. Doordat dit gisteren is voorbereid is het vandaag alleen nog 'een druk op de knop'.

Vrijdag

Sprint afronden & de maandborrel!

De laatste dag van de sprint, vandaag de focus op een paar kleine zaken die nog openstaan. Verder kijken we als team wat nog openstaat, zodat we elkaar kunnen helpen om de sprint helemaal af te ronden. Zo kan ik een collega nog helpen door een aantal technische aanpassingen te doen aan formulieren die nog gedaan moeten worden. Ook kijk ik vooruit naar de volgende sprint om al het een een en ander voor te bereiden. Het is belangrijk om maandag weer te kunnen starten met de nieuwe user stories.

In de loop van de middag is het tijd om een biertje te nemen om te proosten op een succesvolle sprint. Daarna de maandborrel, waarin collega's ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen.

Meer over de collega's van Eelko

Wil je ook wat meer weten over al die leuke en gezellige collega's van Eelko? Lees meer over Adwise of bekijk het hele team van specialisten die een passie voor internet en marketing hebben. Mensen die samen de derde hersenhelft vormen van organisaties. Mensen die enthousiast worden van het resultaat dat ze voor opdrachtgevers behalen. Zou jij graag de collega van Eelko willen worden? Bekijk dan onze actuele vacatures.

Deel deze blog!