Harry is Developer in het team (squad) Enigma bij Adwise. Hij neemt je graag mee tijdens een werkweek! Lees verderop van dag tot dag waar hij mee bezig is geweest: van BEHAT tests tot Redis en van refinement sessies tot demo's.

Maandag

Elke dag beginnen we met een standup met ons development team en product owner. Ons team bestaat uit 4 backend developers. Maandag is de laatste dag van de sprint, dan kijken we hoe we er voor staan: gaan we het redden, kunnen we elkaar nog ergens mee helpen? We runnen alle BEHAT tests, dat zijn automatische tests waarmee we controleren of alle software die we geschreven hebben nog werkt zoals wij willen. Dan doen we ook de laatste code reviews van elkaar. En na het laatste programmeerwerk bereiden we de sprint demo voor die we aan een klant gaan geven. Vaak is zo'n demo persoonlijk maar soms ook op afstand zoals nu, want onze klant werkt vanuit Belgie en Deventer. Verder maken we de laatste commits.

Dinsdag

De sprint is afgelopen en deze sluiten we af met de retrospective. Elke retrospective zijn er wel besluiten die we nemen zodat we ons werk in de volgende sprint beter kunnen doen. Zo besluiten we vandaag dat we de kennis meer over het team willen spreiden. Vaak werken dezelfde developers aan dezelfde projecten, nu hebben we de afspraak gemaakt dat iedereen van alle projecten een deel gaat doen tijdens de komende sprint. Het gaat om 3 projecten dus dat is goed te overzien. In het algemeen werkt ons team aan de grote, meer complexe en langer lopende projecten. Daarna kijken we vooruit, naar de planning van de nieuwe sprint. We schatten de laatste user stories opnieuw in met behulp van planning poker. Als je dat doet zie je verschillen in schattingen en dat is stof voor een goede discussie.

Verder is er vandaag een klant op bezoek om een grote release te testen van de kredietaanvraagmodule die we hebben gemaakt. Dit was de vorige sprint opgeleverd om te testen dus het is prettig dat hij vandaag komt om te testen, zo houden we de vaart er ook in. Verder hebben we gewerkt aan een user story met betrekking tot beveiliging.

De standaard packages waren voor ons niet voldoende, dus hebben we er een paar uitgebreid.

Woensdag

Onze klanten werken in het algemeen met meerdere partners en softwarepakketten waar we mee koppelen, zoals Biztalk. Vandaag krijgen we een demo van hen waarin ze toelichten welke aanpassingen zij aan hun systeem gemaakt hebben, omdat dit ook invloed heeft op het portaal dat wij aan het bouwen zijn. Verder hebben we een korte voorbereiding op de refinement sessie van ons team. We bedenken alle mogelijke vragen en die stellen we in een volgende sessie met een klant. Hiermee maken we de backlog duidelijker.

Daarna heb ik mooi de tijd om te programmeren. Ik werk aan een uitbreiding op het genoemde portaal, en werk aan de logica achter afleveradressen van gasflessen. Deze adressen komen uit het genoemde Biztalk en ook uit Navision, dus ik ben veel bezig met deze koppelingen. Ook werk ik aan een API endpoint waarmee onze klant vanuit Salesforce emailadressen kan wijzigen bij klanten

Donderdag

In de ochtend ben ik bezig met het installeren van Docker. De rest van ons team gebruikt dit al en ik heb het nodig voor Redis. Met Docker zorgen we ervoor dat we altijd in dezelfde omgeving werken.

Daarna ga ik voor een klant bezig met een uitbreiding op het formulier waarmee mensen zelf een afspraak kunnen plannen. Dit formulier moet een extra trainingsoort bevatten (beginner) en deze optie moet ook in Ortec getoond worden.

Daarna staat een sessie gepland samen met onze Designer en onze UX Consultant. We zijn nu zover dat alles technisch goed werkt, maar we willen de logica binnen het portaal verbeteren en willen ook een aantal grotere verbeteringen in het design aanbrengen. Later in de middag werk ik verder aan een paar user stories. Aan het eind van de dag test ik een webservice en verstuur de feedback die hieruit komt.

Vrijdag

Vandaag begint met de refinement van een groot project waar we met ons team aan werken. We nemen kort de status van onze sprint door en in een interne demo laten we aan elkaar zien wat we gemaakt hebben en geven hier ook feedback op.

Daarna ga ik verder met Redis, het is geinstalleerd en nu gebruiken we het binnen de software. Verder heb ik nog een kort overleg met onze designer naar aanleiding van de sessie gisteren. Zo'n sessie leidt altijd tot veel inzichten en nieuwe ideeen, en een paar van die ideeen wil ik nog even aan hem voorleggen. Tussendoor werk ik nog aan een extra story die erbij is gekomen, dat komt ook wel eens voor.

Meer over de collega's van Harry

Harry werkt natuurlijk niet alleen bij Adwise. Wil je weten wie al die leuke en gezellige collega's van hem zijn? Lees meer over Adwise of bekijk het hele team van specialisten die een passie voor internet en marketing hebben. Mensen die samen de derde hersenhelft vormen van organisaties. Mensen die enthousiast worden van het resultaat dat ze voor opdrachtgevers behalen. Zou jij graag de collega van Harry willen worden? Bekijk dan onze actuele vacatures.

Deel deze blog!